Zoeken in deze blog

onweer boven de Haarlemmermeer

Lisse | Onweer boven de Haarlemmermeer

Het fotograferen van onweer en bliksem is minder gemakkelijk dan het lijkt.Er komt ook een flinke dosis geluk bij kijken, dat is wel zeker. Dat geluk was in onderstaande foto met de fotograaf die een fraai bliksempje meepakte aan de rechterkant. 
 
De gehele wereld wordt een fractie van een seconde met een superflitser verlicht. Over flitslicht voor een fotograaf gesproken. 

Onweer boven de Haarlemmermeer

In de voorgrond zien we nog een stukje van de dijk om de Haarlemmermeer in de Lisserbroek. 
 
Dit soort opnamen levert  vaker onverwachte zaken op. 
 
Zo zien we op de foto hier onder een mooie streep getrokken worden door een vliegtuig, vermoedelijk op weg naar Schiphol. 
 
Door een bliksem in de wolk wordt weer de gehele omgeving even in het licht gezet. Beide opnamen zijn rond middernacht bij totale duisternis gemaakt. Alle licht komt van de straatlantaarns, veel kleinere lichten in de verte en natuurlijk het licht van de bliksems.

 

Dit soort fotografie is heel leuk om te doen en is met elke camera mogelijk die lange sluitentijden kan gebruiken. Vaak kan dat via een "B" of Bulb stand. 

Wel moet u incalculeren dat er heel wat missers nodig zijn voordat u een geslaagde foto heeft. Maar u mag er dan wel zeker van zijn dat die foto een heel opvallend exemplaar zal zijn. 

Wilt u trouwens regelmatig foto's uit Lisse tegenkomen, kijk dan ook eens op het weblog Jetje's dag dat regelmatig Lisse als achtergrond voor fotografie gebruikt.






Meer informatie over Team Jetje