Zoeken in deze blog

Het kunstwerk voor het raadhuis in Lisse

Lisse | Kunstwerk voor het raadhuis


Het is vrij gebruikelijk dat kunstwerken de nodige discussie opleveren. Eigenlijk is het een goed teken, want goede kunst wekt emotie op. Dus is het goed als er voorstanders en tegenstanders van een kunstwerk zijn. En discussie mag. Hoe meer hoe liever. Het is alleen maar een teken dat de kunstenaar in zijn opzet geslaagd is. 

En wat mooi en lelijk is? Dat is voor iedereen gelukkig anders. Zou het niet zo zijn en zouden we allemaal hetzelfde mooi en lelijk vinden, dan zou er wel erg weinig verschillende kunst te vinden zijn. En dat zou helemaal saai zijn, nietwaar?  

Natuurlijk heeft ieder mens een eigen smaak. En die wordt gevormd in je jeugd, door opleiding en alle ervaringen die je in je leven tegenkomt. En vanuit die smaak vind je zelf iets mooi of juist niet. 

Maar er bestaat gelukkig geen handleiding voor wat nu mooie en lelijke kunst is.

Bij dit kunstwerk dat voor het gemeentehuis in Lisse staat is dat niet anders. Regelmatig is het onderwerp van discussie, bijvoorbeeld op de drukbezochte facebookpagina's van Lisse. (nummer 1 en nummer 2)

Om zowel voor- als tegenstanders van het kunstwerk tegemoet te komen is het hier afgebeeld met de hulp van een speciaal filter voor meervoudige weergave.





 

Dit kleurige kunstwerk leent zich wel prima als achtergrond voor allerlei soorten van fotografie. 

Lisse is nogal eens achtergrond op de foto's op dit weblog. Klik hier voor een voorbeeld van het gebruik van dit kunstwerk op de nationale complimentendag 








Meer informatie over Team Jetje